با توجه به افزایش حجم بالای داده ها در دنیای امروزی، و کاهش سرعت بازیابی آنها از دستگاههای سخت افزاری، باید بگوییم که دیگر شیوه های سنتی ذخیره سازی داده جوابگو نمی باشد. ما امروزه نیاز به ابزار و تکنیکی داریم که داده های ما را در فضایی بدون محدودیت حجم و دسترسی ذخیره کند. تکنیک object storage و فضای ذخیره سازی ابری همان روشی است که به کمک ما آمده تا بتوانیم حجم بالای داده ها را مدیریت کنیم.
در سراسر جهان مجموعه های زیادی وجود دارند که اقدام به فروش سرویس های ابری می کنند. در ایران نیز شرکت هایی هستند که فضای ابری ایرانی را با توجه به نیاز مشتری، در اختیار آنها قرار می دهند
برای انتخاب بهترین فضای ابری، باید ابتدا نیاز خود را بشناسید، سپس با بررسی خدمات شرکت های ارائه دهنده فضای ابری، اقدام به خرید بهترین فضای ابری نمایید.
کمکت می کنیم تا بهترین ها رو بشناسی
ذخیره سازی ابری چگونه کار می کند؟
باور کنید یا نه، مفهوم ذخیره سازی ابری از مدتها قبل وجود داشته است. آمازون این مفهوم را با S3 (سرویس ذخیره سازی ساده) خود که در سال 2006 راه اندازی شد، محبوب کرد، اما توانایی آپلود و ذخیره فایل ها از راه دور بر روی درایو دیسک ارائه دهنده خدمات را می توان به پیشنهاد Compuserve در سال 1983 ردیابی کرد.
شما به سادگی از منابع ابری برای ذخیره اطلاعات خود استفاده می کنید.آن منبع معمولاً در سروری قرار دارد که در یک مرکز داده (اما نه همیشه) در کنار صدها منبع دیگر است. این فرآیند از طریق اینترنت به وسیله یک اتصال امن و برنامه اختصاصی یا از طریق یک مرورگر وب انجام می شود.
تقریباً همه کسانی که تلفن هوشمند یا آدرس ایمیل دارند، به نوعی یک حساب ذخیره سازی ابری دارند. حتی میتوان فیسبوک را در نظر گرفت که نسخه محدودی از فضای ذخیرهسازی ابری را به اعضای خود ارائه دهد زیرا فیلمها و عکسها را میتوان رایگان در سرورهایش آپلود کرد.
بیشتر بخوانید: فضای ذخیره سازی ابری چیست؟
در اینجا به معرفی بهترین سرویس های ذخیره سازی ابری می پردازیم
بهترین سرویس های ذخیره سازی ابری
فضای ذخیرهسازی ابری IDrive
IDrive راه حل های ذخیره سازی ابری بسیار ایمن را ارائه می دهد، و برای هر کاربر گزینه ای دارد.
5 گیگابایت فضای ذخیره سازی رایگان ارائه می دهد که برای آزمایش آن کافی است .
همه پلن ها را می توان در سیستم عامل های مختلف دسکتاپ و موبایل از جمله ویندوز، مک، لینوکس، اندروید و iOS استفاده کرد. در صورت نیاز میتوانید پشتیبانگیری مداوم از دادهها را تنظیم کنید، و حتی میتوانید یک کپی از هارد دیسکهای خارجی و دستگاههای NAS (ذخیرهسازی متصل به شبکه) ایجاد کنید.
فایل ها را می توان از هر جایی با اتصال به اینترنت در دسترس قرار داد و اشتراک گذاری فایل بسیار آسان است
فضای ذخیره سازی ابری Google Drive
Google Drive یک راهحل پشتیبانگیری و همگامسازی بومی با ویژگیهای غنی و مقرون به صرفه ارائه میدهد.
در حالی که به اندازه برخی از گزینه های دیگر لیست شده ساده نیست. با این حال، شایان ذکر است که این چیزی بیش از ذخیره سازی ابری است. با برنامههای همراه از جمله Google Photos، Docs، Sheets و Slides ارائه میشود – که با هم به عنوان Google Workspace شناخته میشوند. در نتیجه، Google Drive به شما امکان میدهد فایلها را از طریق یک رابط مبتنی بر وب ایجاد، ویرایش، ذخیره، مشاهده و همگامسازی کنید.
وقتی حساب جدیدی باز میکنید، Google فضای ذخیرهسازی رایگان تا حداکثر 15 گیگابایت را در Google Drive به شما ارائه میکند. این طرح برای همیشه متعلق به شماست و اگر میخواهید به یک برنامه فضای ذخیرهسازی فضای بیشتری ارتقا دهید، میتوانید این کار را انجام دهید.
رابط وب اگرچه بسیار جذاب است، اما استفاده از آن خیلی آسان نیست. این مشکل با دانلود اپلیکیشن دسکتاپ گوگل درایو برای ویندوز و macOS به راحتی حل می شود. این نرم افزارعا یک سیستم کشیدن و رها کردن مبتنی بر کاوشگر فایل است که بی شباهت به مایکروسافت OneDrive نیست، به شما امکان میدهد فایلها را مستقیماً از دسکتاپ خود پشتیبانگیری، ذخیره، اصلاح و حذف کنید.
فضای ذخیرهسازی ابری Dropbox
Dropbox یک انتخاب فوق العاده برای ذخیره سازی ابری شخصی است. برنامه ها مقرون به صرفه هستند، رابط کاربری چشمگیر است، و به خوبی با بسیاری از پلتفرم های شخص ثالث ادغام می شود.
این فضای ابری پیشرو در به اشتراک گذاری فایل است، با چندین ویژگی کمک می کند تا فایل های بزرگ را با دیگران چه از Dropbox استفاده کنند یا نه، به اشتراک بگذارید. با این حال، یک محدودیت این است که نمیتوانید از درایوهای خارجی یا شبکه پشتیبانگیری کنید – Dropbox فقط آنچه را که به پوشه Dropbox دستگاه خود منتقل میکنید ذخیره میکند.
امنیت آن چشمگیر است، زیرا همه فایلها رمزگذاری میشوند. حساب ها همچنین می توانند با احراز هویت دو مرحله ای (2FA) ایمن شوند.
دراپ باکس طرح رایگان با 2 گیگابایت فضای ذخیره سازی دارد.
فضای ابری Zoolz
Zoolz فضای ذخیره سازی ابری با کیفیت بالا را ارائه می دهد که توسط اکوسیستم خدمات وب آمازون (AWS) پشتیبانی می شود. دارای امنیت عالی، از جمله رمزگذاری کامل 256 بیتی AES (استاندارد رمزگذاری پیشرفته) و انطباق با چارچوب های قانونی مختلف از جمله HIPPA (قانون قابلیت حمل و پاسخگویی بیمه سلامت) و GDPR (مقررات عمومی حفاظت از داده ها) است.
یک نسخه آزمایشی رایگان کاملاً کاربردی با 50 گیگابایت فضای ذخیرهسازی در دسترس است که به شما امکان میدهد قبل از انجام سرویس، آن را امتحان کنید.
فضای ابری CBackup
CBackup یک سرویس ذخیره سازی ابری رایگان است که بر پشتیبان گیری و انتقال دیسک ابری تاکید دارد.
امنیت: CBackup مبتنی بر سیستم استاندارد OAuth است. OAuth یک چارچوب مجوز استاندارد است که به برنامه های شخص ثالث امکان دسترسی به چندین حساب ابری را بدون نیاز به نام کاربری و رمز عبور می دهد.
ویژگی های کلیدی:
- نسخه فایل و اندازه فایل نامحدود.
- ترکیب چندین فضای ذخیره سازی ابری را در یکی.
- پشتیبان گیری از فایل ها در ابرهای اصلی (Google Drive، Dropbox، OneDrive و غیره)
- پشتیبان گیری ابری خودکار در حالت خاص / روزانه / هفتگی / ماهانه.
- به شما کمک میکند انواع خاصی از فایلها را حذف کنید یا در هنگام انتقال فقط انواع مشخصی از فایلها را شامل شود.
سهولت استفاده: CBackup دارای یک رابط کاربری بسیار تمیز و کاربرپسند است، بنابراین می توانید به راحتی از آن استفاده کنید حتی اگر تازه کار هستید.
سازگاری با دستگاه: نسخه وب CBackup از Windows، Mac OS، iOS، Android پشتیبانی می کند. و برنامه دسکتاپ از رایانه های شخصی ویندوز پشتیبانی می کند.
فضای ذخیره سازی OneDrive
Microsoft OneDrive بهترین راه حل ذخیره سازی ابری برای کاربران ویندوز 10 و مایکروسافت 365 است و همچنین برای کاربران macOS، Android و iOS در دسترس است. OneDrive برای گیمرهای کنسول ایکس باکس وان در دسترس است و امکان ذخیره فایل های ذخیره شده بازی را با خیال راحت در فضای ابری فراهم می کند.
این پلتفرم فضای ذخیره سازی با ظرفیت بالا را با رابط های کاربری کاربردی، ادغام قدرتمند با کل مجموعه Microsoft 365 و یک چارچوب امنیتی قوی متعادل می کند.
این سرویس به خوبی در ویندوز ادغام شده است. در اصل، این امکان را به شما می دهد که هر فایل یا پوشه ای را از روی دسکتاپ خود بردارید و در دستگاه های مختلف دیگری به آن دسترسی داشته باشید. همچنین امکان به اشتراک گذاری فایل ها و پوشه ها را با کاربرانی که OneDrive ندارند را ارائه می دهد.
همچنین میتوانید فایلها را مستقیماً بدون دانلود در فضای ابری ویرایش کنید.
ظرفیت ذخیره سازی رایگان 5 گیگابایتی ارائه می کند.
فضای ذخیره سازی pCloud
pCloud یکی از تنها ارائه دهندگان فضای ذخیره سازی ابری است که اشتراک مادام العمر را ارائه می دهد و 500 گیگابایت فضای ذخیره سازی را با پرداخت یکباره 175 دلاری یا 2 ترابایتی با قیمت 350 دلار در اختیار شما قرار می دهد.
گزینه های پرداخت ماهانه نیز در دسترس است، و یک طرح رایگان کاملاً کاربردی با 10 گیگابایت فضای ذخیره سازی وجود دارد.
سیستم عامل های اندروید، iOS، ویندوز، لینوکس و مک پشتیبانی می شوند و همچنین افزونه های مرورگر برای Opera، Chrome و Firefox وجود دارد.
بهترین سرویس های ذخیره سازی ابری در ایران
فضای ذخیره سازی ابری نودیسک
با توجه به اینکه فضاهای ذخیره سازی قبلی همگی خارج از ایران بودند و ممکن است در زمان استفاده مشکلاتی برایتان بوجود بیاید، پیشنهاد می کنم از بین سرویس های ابری موجود در ایران، از نظر قیمت و امکانات بهترین را انتخاب نمایید. بدون تردید نودیسک درست ترین انتخاب شما خواهد بود.
نودیسک فضای ذخیره سازی ابری را بسته به نیاز شما در اختیارتان قرار می دهد تا به داده هایتان با امنیت بالا، در هر زمان و مکانی دسترسی داشته باشید.
ابریش زیر ساخت ابری خود را در 3 پلن پایه، اقتصادی و حرفهای به مشتریان ارایه میکند. هرکدام از سرویس ها حجم و ترافیک مشخصی را برای شما فراهم میکنند تا دادههای خود را در هر ابعادی در آن ذخیره کنید.
بسیار خوب ?
سلام
بسیارممنون از مطالب جذاب و مفیدتون
مقاله خوب و جامعی بود که خوندم
من خودم از گوگل درایو هم استفاده می کنم و ولی نرم افزار نودیسک رو پیشنهاد میدم چون ایرانی هست و مانند واتساپ که بکاپ ها رو میتونین رمزنگاری کنین این پلت فرم ایرانی هم این قابلیت رو داره و بکاپ های شما در دسترس کسی نخواهد بود
بسیار عالی که همچین سرویس ایرانی این امکانات رو دراختیار کاربر قرارمیده.