رایانش ابری از سال 2000 در اطراف ما وجود داشته است. اما مفهوم محاسبات به عنوان یک سرویس برای اولین بار در سال 1960 مطرح شد. در آن زمان آژانسهای کامپیوتری به جای اینکه به شرکتها اجازه خرید آن را بدهند، از رایانههای اصلی برای اجاره زمان به شرکتها استفاده میکردند.
در نهایت، با افزایش مقرون به صرفه بودن رایانه ها، این سرویس اشتراک زمانی شروع به کاهش کرد. این موضوع به نوبه خود مفهوم جدیدی از مراکز داده را آغاز کرد که در آن شرکت ها شروع به پارک داده های خود کردند. این روند سپس توسط محاسبات ابری دنبال شد که سپس پایه نرم افزار به عنوان یک سرویس را بنا نهاد.
طبق این تحقیق، اکنون زیرساختهای خدمات رایانش ابری حدود یک سوم هزینههای IT در سراسر جهان را تشکیل میدهد. شرکت ها سرمایه گذاری زیادی روی سرویس ذخیره سازی ابری به عنوان رسانه ذخیره سازی خود انجام می دهند. سیستمهای ذخیرهسازی ابری چیزی هستند که دادهها در سرورهای راه دور ذخیره میشوند و در مواقع ضروری از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند.
این هزینه ها همچنان در حال افزایش است زیرا شرکت ها ترجیح می دهند بار کاری خود را به فضای ابری منتقل کنند. خدمات توسط بسیاری از شرکت های ذخیره سازی ابری ارائه می شود، در حالی که ابرهای خصوصی توسط خود شرکت ها ساخته می شوند. بر اساس گزارش گارتنر، تا کنون، هزینه های جهانی مبتنی بر ابر از 219.6 میلیارد دلار به 260 میلیارد دلار افزایش یافته است. انتظار میرود که با نرخ ۱۹ درصد رشد کند که بسیار سریعتر از انتظارات بسیاری از تحلیلگران فناوری اطلاعات است.
بیشتر بدانید: فضای ذخیره سازی ابری چیست و چگونه کار می کند
ویژگی های فضای ذخیره سازی ابری
در حالی که فضای ذخیره سازی ابری ایده آل را برای متناسب کردن نیازهای تجاری یا داخلی انتخاب می کنید، مهم است که ببینید چه ویژگی های اساسی دارد. برخی از ویژگی های مهم ذخیره سازی ابری به شرح زیر است:
نسخه سازی فایل
این قابلیتی است که نسخه های قدیمی یک فایل واحد را قادر می سازد در فضای ذخیره سازی ابری وجود داشته باشد. معمولاً زمانی اتفاق می افتد که یک فایل تحت چندین ویرایش قرار می گیرد. نسخهسازی فایل مزایای زیادی دارد. ابتدا به کاربر اجازه می دهد در صورت بروز مشکل به نسخه های اصلی مراجعه کند. ثانیاً، اگر نسخه اخیر از بین رفته یا به طور تصادفی حذف شده باشد، به جای از دست دادن یکباره آن، کاربر همچنان می تواند به نسخه قبلی دسترسی پیدا کند. حداقل این بازیابی بسیار مفید خواهد بود تا از دست دادن کل فایل. علاوه بر این، به کاربر اجازه می دهد نسخه های مختلف یک فایل را با هم مقایسه کند و ببیند به چه چیزی نیاز دارد.
همگام سازی خودکار
همگام سازی خودکار یکی از ویژگی های بسیار مهم ذخیره سازی ابری است. این قابلیت آپلود خودکار فایل های کاربر در فضای ذخیره سازی ابری را امکان پذیر می کند. در حالی که پشتیبانگیری دستی ممکن است فراموش شود، همگامسازی خودکار فایلها، مدیریت مؤثر پشتیبانگیری را تضمین میکند. علاوه بر این، این ویژگی کاربر را قادر می سازد تا فایل ها را به اشتراک بگذارد و با اعضای تیم همکاری کند. بسیاری از راه حل های ذخیره سازی ابری دارای یک برنامه دسکتاپ هستند. این ویژگی افزودنی به طور خودکار فایلها و پوشههای کاربر را همگامسازی میکند و به کاربر اجازه میدهد از هر کجای دنیا به آنها دسترسی داشته باشد. با همگامسازی خودکار و پلتفرم برنامه دسکتاپ، هر کسی که احراز هویت قانونی داشته باشد میتواند تمام فایلهای حساب را مشاهده کند.
برای بسیاری از خدمات ابری، این یک ویژگی خودکار است. با این حال، کاربر می تواند پروتکل های همگام سازی خودکار را بر اساس نیاز خود سفارشی کند. به عنوان مثال، به جای پشتیبان گیری از کل فهرست، کاربر می تواند پوشه هایی را انتخاب کند که باید به صورت خودکار همگام سازی شوند. دوم اینکه با فعال کردن دسترسی آفلاین، کاربر می تواند حتی بدون دسترسی به اینترنت به فایل های خود دسترسی داشته باشد.
پشتیبان گیری از داده ها
پشتیبان گیری از داده ها گسترده ترین و محبوب ترین ویژگی ذخیره سازی ابری است. این ویژگی بسیار مفید است، زیرا به عنوان یک حمله متقابل برای هر مصیبت است. چه نقص سخت افزاری یا یک حمله سایبری باشد، داده های ابری همیشه امن و محافظت می شوند. در این ویژگی، داده ها به صورت یکپارچه به سرور راه دور ذخیره سازی ابری منتقل می شود. این کار کاربر را از هزینه اضافی نگهداری اطلاعات در هارد دیسک ها یا سرورهای پشتیبان در سایت نجات می دهد. در صورت بروز هرگونه فاجعه، داده ها به راحتی به مقصد بازگردانده می شوند. علاوه بر این، بسیاری از فروشندگان ابر دارای یک برنامه موبایل هستند. این بدان معناست که دادههای کاربر، صرف نظر از هر گونه الزامات جغرافیایی، همیشه در دسترس خواهند بود.
امنیت
امنیت یکی از نگرانیهای اصلی در انتقال کسبوکارها به محاسبات ابری است. منطقی است که در صورت به خطر افتادن دادههای حیاتی، چشماندازهای تجاری با مشکل مواجه شوند. در حالی که بسیاری از پلتفرمهای ذخیرهسازی ابری دارای یک شبکه امنیتی بسیار قوی و چند لایه هستند، هنوز هم بسیاری از آنها به کاربر اجازه میدهند تا «رمزگذاری شخصی» را انتخاب کند. در این ویژگی، کاربران می توانند یک کلید رمزگذاری شخصی شده را روی داده های حیاتی خود قرار دهند. این کلید رمزگذاری به قدری شخصیسازی میشود که حتی یک فروشنده ابری نیز نمیتواند از آن مطلع شود.
به غیر از رمزگذاری کل داده ها، کاربر می تواند رمزگذاری فردی را انتخاب کند که در آن فایل های انتخاب شده دارای محافظت از رمز عبور هستند. چنین امنیتی به کاربران این امکان را می دهد که اطمینان حاصل کنند که اطلاعات محرمانه آنها از هر نوع سارق دیجیتالی غیرقابل دسترس باقی می ماند.
مقیاس پذیری
فضای ذخیره سازی ابری بسیار مقیاس پذیر است، زیرا فاقد انواع محدودیت های فیزیکی است، مانند هارد دیسک ها. برخی از ارائه دهندگان خدمات ابری مانند گوگل و مایکروسافت مقدار مشخصی فضای ذخیره سازی ابری را به صورت رایگان ارائه می دهند. اما اگر کاربر مشاهده کند که دادهها در حال رشد هستند یا رشد کسب و کار را تجربه میکنند، در این صورت میتواند فضای ذخیرهسازی ابری را افزایش دهد. با پرداخت مبلغ کمی اضافی، کاربر می تواند ظرفیت ذخیره سازی ابر خود را ارتقا دهد.
برخی از منتقدان ذخیره سازی ابری را پرهزینه می دانند، اما اگر کسی آن را از دریچه ویژگی ها ببیند و آن را با سایر رسانه های ذخیره سازی مقایسه کند، کاملا مقرون به صرفه است. اینها تنها بخشی از ویژگی های فضای ذخیره سازی ابری هستند. در واقع، فضای ذخیره سازی ابری چیزهای زیادی برای ارائه دارد. از برنامه های گسترده اشتراک گذاری فایل و تهیه نسخه پشتیبان گرفته تا گزینه های ذخیره سازی جذاب و مقرون به صرفه، فضای ذخیره سازی ابری بازار جذابی برای جبران است.
فضای ابری ایرانی نودیسک تمام قابلیت ها و یژگی های بیان شده در این مقاله را دارا می باشد جهت آشنایی بیشتر نودیسک با ما در تماس باشید