ابرهای عمومی، خصوصی و ترکیبی: تفاوت چیست؟

اصطلاحات ابرعمومی، خصوصی و ترکیبی اغلب با هم ترکیب می شوند و بسیاری از افراد آنها را نادرست به کار می برند.

در شکل کنونی خود، رایانش ابری چند سالی است که وجود دارد، با این حال بسیاری هنوز با اصطلاحات مورد استفاده برای توصیف انواع ابر سردرگم هستند. فروشندگان نرم‌افزار و سخت‌افزار خصوصی که اصطلاحاتی را برای جذب بخش‌های فناوری اطلاعات شرکت‌ها در همه جا ابداع کرده‌اند، به این امر کمک نکرده است. هنگامی که آنها رایانش ابری را مشاهده کردند، سعی کردند با ارائه راه‌حل‌هایی که واقعاً به جز یک نام ساختگی، هیچ ارتباطی با ابر ندارند، از ترس در مورد امنیت آن سوء استفاده کنند. در اینجا، ما یک تعریف اولیه در مورد انواع ابرها و کاربردهای بالقوه آنها ارائه دهیم.

انواع ابر و کاربردهای آن

ابر عمومی

وقتی بیشتر مردم از رایانش ابری صحبت می کنند، منظورشان ابرعمومی است. یک ابر عمومی زمانی تشکیل می شود که یک ارائه دهنده ی شخصی مانند آمازون، گوگل یا یک شرکت کوچکتر(فضای ابری ایرانی نودیسک)، منابع محاسباتی مانند قدرت پردازش، حافظه یا ذخیره سازی را به صورت عمومی از طریق اینترنت در دسترس قرار دهد. در یک محیط ابری عمومی، کاربر هیچ هزینه‌ای برای پهنای باند یا سخت‌افزار پرداخت نمی‌کند و راه‌اندازی آن معمولاً سریع و آسان است. اگرچه کاربر این هزینه ها را پرداخت نمی کند، اما معمولاً برای منابعی که استفاده می کند هزینه می پردازد. به این فکر کنید که فقط برای مقدار برقی که استفاده می کنید یا تعداد دقایقی که در ماه از تلفن همراه خود استفاده می کنید پرداخت کنید. برخی از ارائه دهندگان نیز هزینه اشتراک را دریافت می کنند. اگر به منابع بیشتری نیاز دارید، ابر می‌تواند فوراً آنها را فراهم کند. نیازی به نصب سخت افزار یا نرم افزار اضافی نیست.

ابرهای عمومی معمولاً بر روی نرم افزار منبع باز اجرا می شوند تا جابجایی چنین حجم وسیعی از داده ها را تسهیل کنند. با این حال، از آنجایی که تعداد فزاینده‌ای از شرکت‌های نرم‌افزاری مانند مایکروسافت و اوراکل برای ورود به عرصه رایانش ابری تلاش کرده‌اند، شروع به ارائه زیرساخت‌های ابری با استفاده از نرم‌افزار اختصاصی کرده‌اند.

از ابتدای پیدایش، آسیب پذیری اصلی ابر عمومی امنیت بوده است. هنگامی که داده های شما وارد فضای ابری می شود، می تواند در ده ها، صدها یا حتی هزاران سیستم گردش کند. این واقعاً برای هر کسی که برنامه‌هایی را اجرا می‌کند که شامل داده‌های بسیار ایمن مانند اطلاعات مالی یا اطلاعات سازمانی است، ترسناک است. و این، بیش از هر چیز دیگری، همان چیزی است که انواع دیگر رایانش ابری را که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند، به همراه داشته است.

ابر خصوصی

اصطلاح «ابر خصوصی» زمانی آغاز شد که شرکت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به دنبال راه‌هایی برای پرش از باند رایانش ابری و در عین حال استفاده از سیستم‌های موجود خود بودند. این شرکت‌ها با علم به اینکه بخش‌های فناوری اطلاعات در مورد استفاده از ابرهای عمومی به دلایل امنیتی نگران هستند، اصطلاح «ابر خصوصی» را به عنوان کلمه‌ای برای توصیف زیرساخت محاسباتی که به‌طور خصوصی توسط شرکتی نگهداری می‌شود که دارای قابلیت‌هایی شبیه به یک ابر ، اما کاملاً داخلی بود، استفاده کردند. بنابراین امن تر است.

علاقه مندان به رایانش ابری اشاره می کنند که ابرهای خصوصی از دستگاه های خصوصی مانند آرایه های ذخیره سازی و سرورها تشکیل شده است که باید توسط سازمان ساخته و پیکربندی شوند. این بیشتر مزایای رایانش ابری را کاهش می دهد. با این حال، شرکت‌ها می‌توانند از مجازی‌سازی برای شبیه‌سازی برخی از ویژگی‌های تخصیص منابع ابری استفاده کنند و در نتیجه در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنند. به طور کلی، یک ابر خصوصی در واقع یک ابر نیست، بلکه صرفاً مزرعه ای از منابع داخلی است که فقط توسط سازمانی که در آن نصب شده است قابل استفاده است.

ابر ترکیبی

ابر ترکیبی، رسانه شاد محاسبات ابری است. اگر سازمانی نیازهای متفاوتی در مورد منابع محاسباتی داشته باشد و همچنین دارای برنامه های کاربردی حساس و غیر حساس باشد، می تواند از ابر ترکیبی برای به دست آوردن بهترین هر دو دنیا استفاده کند. در بیشتر موارد، سرورهای پایگاه داده، که عموما حاوی اطلاعات حساس هستند، در یک ابر خصوصی نگهداری می شوند و یک ابر عمومی برای هر چیز دیگری استفاده می شود. این مسئله مشکلات امنیتی ابرهای عمومی را حل می‌کند و به سازمان اجازه می‌دهد از تمام آن چیزی که ابر عمومی ارائه می‌دهد، در مورد منابع محاسباتی عمومی استفاده کند.

همانطور که رایانش ابری اصلاح می شود، ابر عمومی به طور فزاینده ای ایمن می شود و به شرکت ها اجازه می دهد تا به تدریج خدمات خود را به جایگزین مقرون به صرفه تر انتقال دهند.

بیشتر بخوانید: ابر ترکیبی چیست؟

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
آیتکس 1402

رایگان ثبت نام کنید

درخواست سرویس ابری