فضای ذخیره سازی ابری چیست و چگونه کار می کند

فضای ذخیره سازی ابری چیست و چگونه کار می کند سوالی که ممکن است برای خیلی از ما پیش آمده باشد. در این مقاله درباره اینکه فضای ذخیره سازی ابری چیست، چگونه کار می کند انواع و مزایای آن توضیحاتی داده شده است. 

فضای ابری چیست؟

داده ها جزء مهم هر کسب و کاری هستند. همه ما در کار روزانه خود با گیگابایت یا ترابایت داده سروکار داریم. هنگامی که تعداد زیادی فایل در رایانه خود ذخیره می کنید، به احتمال زیاد رایانه شما کند می شود و در نتیجه عملکرد ضعیفی دارد. اگرچه راه حل های ذخیره سازی خارجی زیادی برای ذخیره و پشتیبان گیری از داده های شما وجود دارد، اما این دستگاه های ذخیره سازی ایمن نیستند. شما می توانید اطلاعات مهم خود را به دلیل هر گونه حادثه ای مانند شکستن ، سرقت ، آسیب و … از دست دهید. هیچ چیز بدتر از، ترس از دست دادن داده ها نیست. این جایی است که فضای ذخیره سازی ابری با ویژگی های جذاب و قابلیت های فوق العاده ای که دارد به کمک شما می آید. با استفاده از فضای ابری می توانید به راحتی در خانه یا محل کار خود نشسته با تلفن هوشمند یا تبلت به اطلاعات دسترسی پیدا کنید. ذخیره سازی ابری یک گزینه مناسب و قابل اعتماد برای ذخیره و بازیابی اطلاعات است.

ذخیره سازی ابری چیست؟

فضای ذخیره سازی ابری چیست

ذخیره سازی ابری جایگزینی مقرون به صرفه و مقیاس پذیر برای ذخیره فایل ها در هارددیسک های پیش فرض یا شبکه های ذخیره سازی ارائه می دهد. هارد دیسک های کامپیوتری فقط می توانند حجم محدودی از اطلاعات را ذخیره کنند. هنگامی که فضای ذخیره سازی کاربران تمام می شود، باید فایل ها را به یک دستگاه ذخیره سازی خارجی منتقل کنند. به طور سنتی، سازمان ها شبکه های ذخیره سازی (SAN) را برای بایگانی داده ها و پرونده ها ایجاد و نگهداری می کنند. نگهداری SAN ها بسیار گران است، زیرا با افزایش داده های ذخیره شده ، شرکت ها باید برای افزودن سرورها و زیرساخت ها به منظور افزایش تقاضا سرمایه گذاری کنند.

خدمات ذخیره سازی ابری قابلیت ارتجاعی را ارائه می دهند ، به این معنی که می توانید با افزایش حجم داده یا افزایش ظرفیت در صورت لزوم ، ظرفیت را افزایش دهید. با ذخیره داده ها در یک ابر ، سازمان شما با پرداخت هزینه و ظرفیت ذخیره سازی به عنوان یک سرویس ، در هزینه های ایجاد و نگهداری شبکه های ذخیره سازی داخلی ، صرفه جویی می کند. شما فقط دقیقاً برای ظرفیتی که استفاده می کنید هزینه می کنید. در حالی که ممکن است هزینه های شما به مرور افزایش یابد تا حجم داده های بیشتری در نظر گرفته شود ، لازم نیست در پیش بینی افزایش حجم داده ها، شبکه های ذخیره سازی را بیش از حد تأمین کنید.

فضای ذخیره سازی ابری چگونه کار می کند؟

فضای ذخیره سازی ابری از یک فروشنده ابری شخص ثالث خریداری می شود که دارای ظرفیت ذخیره سازی داده است و آن را از طریق اینترنت به صورت پرداختی ارائه می دهد. این فروشندگان ذخیره سازی ابری با مدیریت ظرفیت ، امنیت و دوام ، داده ها را در سراسر جهان در دسترس برنامه های کاربردی شما قرار می دهند.

برنامه ها از طریق پروتکل های ذخیره سازی سنتی یا مستقیماً از طریق API به ذخیره سازی ابری دسترسی دارند. بسیاری از فروشندگان خدمات مکمل ارائه می دهند که برای جمع آوری ، مدیریت ، ایمن سازی و تجزیه و تحلیل داده ها در مقیاس وسیع طراحی شده است. (معرفی بهترین فضاهای ذخیره سازی ایران و جهان)

تاریخچه فضای ذخیره سازی

تاریخچه فضای ذخیره سازی

در سال 1963، دارپا (آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی)، 2 میلیون دلار برای پروژه MAC به MIT اهدا کرد. این بودجه شامل یک الزام توسعه فناوری MIT بود که به “کامپیوتر امکان استفاده همزمان توسط دو یا چند نفر” را می داد. در این مورد، یکی از آن رایانه‌های غول‌پیکر و باستانی که از قرقره‌های نوار مغناطیسی برای حافظه استفاده می‌کرد و به پیش‌روی چیزی تبدیل شد که اکنون در مجموع به عنوان محاسبات ابری شناخته می‌شود. مانند یک ابر عمل می کرد که دو یا سه نفر به آن دسترسی داشتند. کلمه “مجازی سازی” برای توصیف این وضعیت استفاده شد، اگرچه معنای کلمه بعداً گسترش یافت.

در سال 1969، J. C. R. Licklider به توسعه یک نسخه بسیار ابتدایی اینترنت کمک کرد. JCR یا “لیک” هم روانشناس و هم دانشمند کامپیوتر بود و دیدگاهی به نام “شبکه کامپیوتری بین کهکشانی” را ترویج داد که در آن همه افراد روی کره زمین از طریق رایانه به یکدیگر متصل می شدند و می توانستند از هر نقطه به اطلاعات دسترسی داشته باشند.

ظرفیت فضای ذخیره سازی ابری چقدر است؟

ظرفیت فضای ذخیره سازی ابری بستگی به حجم داده و اطلاعات شما دارد. شرکت های زیادی در ایران وجود دارند که فضای ابری ایرانی ارائه می دهند و شما می توانید با توجه به نیاز خود از بین پلن های موجود یکی را انتخات نمایید. البته این را هم بدانید که در صورت نیاز این حجم قابل ارتقا می باشد.

مزایا و معایب ذخیره‌سازی ابری

مزایای ذخیره سازی ابری

ذخیره داده ها در ابر به بخش فناوری اطلاعات اجازه می دهد تا سه حوزه را تغییر دهد:

کل هزینه مالکیت

 با ذخیره سازی ابری ، هیچ سخت افزاری برای خرید ، ذخیره سازی برای تأمین یا سرمایه ای که برای سناریوهایی که آینده استفاده می شود وجود ندارد. شما می توانید ظرفیت را در صورت تقاضا اضافه یا حذف کنید ، به سرعت عملکرد و ویژگی های حفظ را تغییر دهید و فقط برای فضای ذخیره سازی که در واقع از آن استفاده می کنید هزینه کنید.

زمان استقرار

هنگامی که تیم های توسعه ای آماده اجرا هستند ، زیرساخت ها هرگز نباید سرعت آنها را کاهش دهند. ذخیره سازی ابری به فناوری اطلاعات اجازه می دهد تا به سرعت مقدار دقیق ذخیره سازی مورد نیاز را درست در زمان مورد نیاز ارائه دهد. این امر به فناوری اطلاعات اجازه می دهد تا به جای مدیریت سیستم های ذخیره سازی ، بر حل مشکلات پیچیده برنامه تمرکز کند.

مدیریت اطلاعات

متمرکز کردن ذخیره سازی در ابر یک نقطه اهرم فوق العاده برای موارد استفاده جدید ایجاد می کند. با استفاده از خط مشی های مدیریت چرخه عمر ذخیره سازی ابری ، می توانید وظایف قدرتمند مدیریت اطلاعات از جمله طبقه بندی خودکار یا قفل کردن داده ها را در حمایت از الزامات انطباق انجام دهید.

معایب ذخیره سازی ابری

عدم کنترل کامل

از آنجایی که داده ها توسط شرکتی که شما کنترل آن را ندارید نگهداری می شود، شما توانایی کنترل و سفارشی کردن تنظیمات ذخیره سازی داده خود را ندارید. این احتمالاً برای مشاغل بزرگتر که نیازهای پیچیده ذخیره سازی دارند، مشکل ساز است.

نیاز به اینترنت دارد

اگر اتصال اینترنت شما قطع شود، دسترسی شما به داده های ذخیره شده از راه دور نیز قطع می شود. بنابراین زمانی که کسب و کار شما به شدت به فضای ذخیره سازی ابری متکی است، شکست اینترنت منجر به خرابی پرهزینه می شود. علاوه بر این، اگر اتصال اینترنت شما کند است، برای دسترسی به داده های ذخیره شده از راه دور خود باید مدت زیادی صبر کنید.

موارد مورد نیاز برای ذخیره اطلاعات در فضای ابری

اطمینان از این که داده های مهم شرکت شما ایمن ، ایمن و در صورت نیاز در دسترس هستند ضروری است. هنگام در نظر گرفتن ذخیره داده ها در ابر ، چندین الزام اساسی وجود دارد.

دوام داده ها در فضای ذخیره سازی ابری

دوام داده ها

باید به طور مستمر ذخیره شوند ، در حالت ایده آل در چندین مرکز و چندین دستگاه در هر مرکز. بلایای طبیعی ، خطاهای انسانی یا خطاهای مکانیکی نباید منجر به از دست رفتن داده ها شود.

در دسترس بودن داده ها در فضای ذخیره سازی ابری

دسترسی پذیری

همه داده ها باید در صورت نیاز در دسترس باشند ، اما بین داده های تولید و بایگانی تفاوت وجود دارد. ذخیره سازی ایده آل ابر ، زمان و هزینه بازیابی را به درستی ارائه می دهد.

امنیت داده ها در فضای ذخیره سازی ابری

امنیت

همه داده ها در حالت استراحت و در حال انتقال رمزگذاری می شوند. مجوزها و کنترل های دسترسی باید به همان خوبی در فضای ابری کار کنند که برای ذخیره سازی محل کار می کنند.

انواع فضاهای ابری ذخیره سازی

انواع فضاهای ابری ذخیره سازی

سه نوع ذخیره سازی ابری وجود دارد: ذخیره سازی شی ، ذخیره فایل و ذخیره سازی بلوک. هر کدام مزایای خاص خود را دارند و موارد استفاده خاص خود را دارند:

ذخیره سازی اشیاء

برنامه های توسعه یافته در ابر اغلب از مقیاس پذیری وسیع و ویژگی های فوق داده ذخیره سازی شی استفاده می کنند. راه حل های ذخیره سازی اشیاء مانند Amazon Simple Storage Service (S3) برای ایجاد برنامه های مدرن از ابتدا که به مقیاس و انعطاف پذیری نیاز دارند ایده آل هستند و همچنین می توانند برای وارد کردن ذخیره داده های موجود برای تجزیه و تحلیل ، پشتیبان گیری یا بایگانی استفاده شوند.

ذخیره سازی فایل

برخی از برنامه ها نیاز به دسترسی به فایل های مشترک و نیاز به سیستم فایل دارند. این نوع ذخیره سازی اغلب با سرور شبکه متصل به شبکه (NAS) پشتیبانی می شود. راه حل های ذخیره سازی فایل مانند سیستم فایل الاستیک آمازون (EFS) برای مواردی مانند مخازن بزرگ محتوا ، محیط های توسعه ، فروشگاه های رسانه ای یا فهرستهای خانگی کاربران ایده آل است.

ذخیره سازی بلوک

سایر برنامه های سازمانی مانند پایگاه های داده یا سیستم های ERP اغلب برای هر میزبان به حافظه اختصاصی و با تأخیر کم نیاز دارند. این دستگاه برای ذخیره مستقیم (DAS) یا شبکه Storage Area (SAN) غیرفعال است. راه حل های ذخیره سازی ابری مبتنی بر بلوک مانند Amazon Elastic Block Store (EBS) با هر سرور مجازی ارائه شده است و تأخیر بسیار کم مورد نیاز برای بارهای با کارایی بالا را ارائه می دهد.

کاربرد کلود استوریج

پشتیبان گیری و بازیابی

پشتیبان گیری و بازیابی بخش مهمی از اطمینان از حفاظت و دسترسی به داده ها است ، اما رعایت ظرفیت های مورد نیاز می تواند یک چالش دائمی باشد. ذخیره سازی ابری هزینه کم ، دوام بالا و مقیاس فوق العاده را برای راه حل های پشتیبان گیری و بازیابی به ارمغان می آورد. سیاستهای مدیریت داده های جاسازی شده مانند Amazon S3 Object Life Management می تواند به طور خودکار داده ها را بر اساس تنظیمات فرکانس یا زمان به سطوح کم هزینه منتقل کند ، و طاق های آرشیوی برای کمک به رعایت الزامات قانونی یا نظارتی ایجاد شود. این مزایا امکان مقیاس عظیمی را در صنایعی مانند خدمات مالی ، مراقبت های بهداشتی و رسانه ها فراهم می کند که حجم بالایی از داده ها را با نیازهای نگهداری طولانی مدت تولید می کنند.

تست و توسعه نرم افزار

برخی از بزرگترین و با ارزش ترین شرکتهای جهان با استفاده از انعطاف پذیری ، عملکرد و هزینه کم ذخیره سازی ابری ، در مدت زمان بی سابقه ای برنامه هایی ایجاد کرده اند. حتی ساده ترین وب سایت های استاتیک را می توان با هزینه ای شگفت انگیز بهبود بخشید.

انتقال داده های ابری

در دسترس بودن، دوام و مزایای هزینه ذخیره سازی ابری می تواند برای صاحبان کسب و کار بسیار قانع کننده باشد اما صاحبان عملکرد سنتی فناوری اطلاعات مانند مدیران ذخیره سازی، پشتیبان گیری، شبکه، امنیت و انطباق ممکن است نگرانی هایی در مورد واقعیت های انتقال مقادیر زیادی داده به ابر داشته باشند. سرویس‌های انتقال داده‌های ابری مانند AWS Import/Export Snowball می‌توانند با پرداختن به هزینه‌های بالای شبکه، زمان‌های انتقال طولانی و نگرانی‌های امنیتی، انتقال ذخیره‌سازی به ابر را ساده‌تر کنند.

انطباق

ذخیره داده ها در ابر می تواند نگرانی هایی را در مورد تنظیم و انطباق ایجاد کند ، به خصوص اگر این داده ها قبلاً در سیستم های ذخیره سازگار ذخیره شده باشند. کنترل های انطباق داده های ابری مانند Amazon Glacier Vault Lock به گونه ای طراحی شده است که اطمینان حاصل شود به راحتی می توانید از طریق یک خط مشی قفل دار ، کنترل های انطباق را بر روی انبارهای داده جداگانه پیاده سازی و اجرا کنید.

داده های بزرگ و دریاچه های داده

دریاچه های داده که روی ذخیره سازی اشیا ساخته شده اند ، اطلاعات را به شکل اصلی خود حفظ می کنند و شامل فراداده های غنی هستند که امکان استخراج و استفاده تجزیه و تحلیل را فراهم می کند. دریاچه های داده مبتنی بر ابر می توانند در مرکز همه نوع ذخیره سازی ، پردازش ، داده های بزرگ و موتورهای تحلیلی  قرار گیرند تا به شما کمک کند پروژه بعدی خود را در زمان کمتری با ارتباط بیشتر انجام دهید

بیشتر بدانید : کاربردهای فضای ابری

سخن پایانی

ذخیره سازی ابری نمونه ای از پیشرفت های تکنولوژیکی است که روشی نوآورانه برای حفظ و مدیریت محتوای خود به ما ارائه می دهد. با هزینه ماهانه ، هرکسی می تواند داده های خود را بدون نگرانی در مورد فضا و حجم به صورت ایمن در یک مکان آنلاین ذخیره کند. بارگذاری و بارگیری فایل های خود با ابر آسان است. علاوه بر این ، آنها ایمن هستند و شما و هرکسی که مجاز می دانید می توانید به آنها دسترسی پیدا کنید. فایل ها را می توان در هر زمان ، از هر کجا ، با استفاده از رایانه شخصی یا دستگاه تلفن همراه ، دریافت کرد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
H.Taheri
H.Taheri
1 سال قبل

بسیار عالی و کاربردی.ممنون از زحمات شما

1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
آیتکس 1402

رایگان ثبت نام کنید

درخواست سرویس ابری